
Amsterdam Eet
Een geschiedenis in gerechten
De tentoonstelling Amsterdam Eet! neemt je mee door 750 jaar Amsterdamse eetcultuur. Negen iconische gerechten, van haring tot nasi, laten zien welke invloed eten had op de stad Amsterdam en haar inwoners. Je ontdekt waar de gerechten werden gegeten, wie het at en hoe ze bijdroegen aan de identiteit van de stad.
Kleurrijke ruimtes benadrukken de geschiedenis van de heerlijke gerechten met (historische) kookboeken en archeologische gebruiksvoorwerpen. Het ontwerp combineert de robuuste typografie met handgetekende illustraties, die op speelse wijze naar de tekeningen in de kookboeken verwijzen.
Opdrachtgever
Allard Pierson
Periode: 11 april 2025 - 7 september 2025
Jaar: 2025
Locatie:
Allard Pierson MuseumFotografie: Mike Bink




Smakelijke verhalen
Recepten van toen en nu worden door Amsterdamse experts toegelicht en met actuele thema's als migratie, gezondheid en milieu verbonden.




Voedselinitiatieven in de stad
Amsterdam krioelt van voedselinitiatieven. De bezoeker kiest op een interactieve kaart de initiatieven die hen aanspreken en kan deze selectie per e-mail naar zichzelf versturen.
Groeiend tafelkleed
De bezoeker kan zelf een bijdrage leveren aan het kleed van kunstenaar Malou Sumah. Door een eigen gerecht van textiel toe te voegen, ontstaat er uiteindelijk een rijke weergave van de eetcultuur van hedendaags Amsterdam.