Het 9e Wereldwonder

Een kindertentoonstelling over de zeven wereldwonderen

Er zijn er 7, talloze landen claimen het 8e, maar het 9e maak je zelf. Als je kunt rondlopen tussen de 7 wereldwonderen krijg je genoeg inspiratie om er ook een te maken, en in deze tentoonstelling kan dat. We ontwierpen een zaal die qua beleving helemaal losstaat van de rest van het museum. Hier kunnen kinderen leren in een tentoonstelling met stukken uit de collectie, waar levensgrote gestileerde blokken in levendige signaalkleuren staan voor de 7 wereldwonderen uit de klassieke oudheid.

Maar doen is net zo belangrijk: kinderen kunnen een tekening maken, bouwen met kapla of hun eigen wereldwonder knutselen en het vervolgens tentoonstellen in een interactieve film die wordt opgenomen via een 360°-graden-fotocabine, de onvolprezen Wonderbot 9.0.

OPDRACHTGEVER

Rijksmuseum van Oudheden, Leiden

Periode: juni – augustus 2013
Locatie: Rijksmuseum van Oudheden, Leiden

www.rmo.nl

“Wij waren onder de indruk van de frisse en grappige ideeën van Synergique voor de tentoonstelling het 9e wereldwonder. Ze realiseerden een leerzame, kleurrijke hands-on tentoonstelling, die zeer in de smaak viel.”
Tanja van der Zon – Projectleider tentoonstellingen
Rijksmuseum van Oudheden
In vogelvlucht door de tentoonstelling

Leer over de zeven wereldwonderen en creëer je eigen 9e wereldwonder.

Korte animaties

Elk wereldwonder gaat gepaard met een serie korte animaties die interessante feitjes over het gebouw vertellen. Waar kon je het wereldwonder vinden? Hoe groot was het? En wat maakte het zó bijzonder dat we het als bouwkundig wonder beschouwen?

Ga zelf aan de slag

Nadat je alles hebt geleerd over de 7 wereldwonderen is het aan jou om zelf het 9de wereldwonder te creëren. Knutsel, knip, plak, teken en bouw je unieke gebouw en plaats je creatie in het museum.