Stad van de toekomst

Big-data in beeld

Het project AMS (Advanced Metropolitan Solution) is een ambitieuze samenwerking tussen onder andere de stad Amsterdam, de TU Delft en de Universiteit Wageningen. Het doel van deze samenwerking is om oplossingen te vinden voor de complexe vraagstukken waar een metropool als Amsterdam nu en in de toekomst mee te maken krijgt. Veel van de onderzoeken die de projectpartners uitvoeren zijn gebaseerd op het verzamelen van enorme hoeveelheden gegevens, zogenaamde ‘Big Data’.

Deze onderzoeken kunnen van grote invloed zijn op zowel inwoners als bezoekers van een stad als Amsterdam, en om ze toegankelijker en begrijpelijker te maken voor een breder publiek hebben we vier ervan ‘vertaald’. In korte animaties worden de complexe concepten van de onderzoeken helder in beeld gebracht aan de hand van praktische voorbeelden. Het isometrisch perspectief zorgt voor een overzichtelijk beeld van een stad en de iconische stijl van de animaties zorgt voor een doelgerichte informatieoverdracht. De afwisseling met gefilmde beelden verbindt de grafische illustraties met de werkelijke omgeving waar het onderzoek uiteindelijk om gaat.

OPDRACHTGEVER

AMS-Amsterdam

Jaar: 2015
In opdracht van: TU Delft & Universiteit Wageningen

www.ams-amsterdam.nl

Social Glass

Elke dag wordt er, door middel van sociale media en diverse sensoren, heel veel data gegenereerd over een stad. Social glass verzamelt en koppelt deze data waardoor ze verbanden kunnen leggen die de gemeente kan gebruiken om, bijvoorbeeld, parkeerproblemen tijdens evenementen sneller op te lossen.

Beautiful noise

Toerisme is belangrijk voor een stad, maar kan ook zorgen voor overlast. Beautiful noise verwerkt data van amsterdammers en bezoekers aan de stad en helpt de gemeente om toeristenstromen gelijkmatiger te verdelen.