Spannender dan de film

Met de Bibliotheek naar de bioscoop

Om meer jongeren de Bibliotheek in te krijgen brachten we samen met de Bibliotheek Kennemerland het boek naar de bioscoop onder het motto ‘Spannender dan de film’. De twee verschillende media gaan in een commercial de interactie aan, en benadrukken de kracht van de verhalen die je in de Bibliotheek kunt vinden. Natuurlijk is een film leuk, maar een boek is misschien nog wel spannender.

De slogan en de commercial zwengelen de discussie aan en maken mensen nieuwsgierig naar meer verhalen. We ontwikkelden het concept van de commercial en verzorgden de productie, de regie en de montage. Het spotje was twee maanden in de bioscoop te zien, en als extra ‘lokkertje’ kreeg iedereen die in deze maanden lid werd van de Bibliotheek een bioscoopbon. Posters in de bioscoop maakten de campagne af.

OPDRACHTGEVER

BIBLIOTHEEK ZUID-KENNEMERLAND

Jaar: 2014
Locatie: Haarlemse bioscopen

www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Bioscoopcommercial

In de maanden januari tot maart 2014 was deze commercial te zien voorafgaand aan alle films in pathé bioscoop Haarlem. 

Making of

De commercial is op locatie in enkhuizen gedraaid, compleet met visagie, styling en verduistering om de indruk te wekken dat de actrice laat op de avond zit te lezen.

Print campagne

De bioscoopcommercial wordt aangevuld met een print campagne. Deze visuele herhaling, in combinatie met promotieteams bij de uitgang van de bioscoop hebben de actie extra impuls gegeven.