Schip in zicht

Verhalen van de Reede van Texel worden tastbaar in deze interactieve tentoonstelling

In ‘Schip in Zicht’ ontdek je de grootste historische scheepsverhalen tot in het kleinste detail en kom je erachter je waarom De Reede van Texel hét logistieke knooppunt van de zeventiende eeuw was.

Met behulp van interactieve projectiemapping worden de 160 scheepsmodellen en de bijhorende reisverhalen in de schijnwerpers gezet. Versterkt door de ruim 20 meter brede immersieve projectiewand, krijgen bezoekers de juiste bagage om de schepen zeevaardig te maken in het spannende driespeler vaarspel.

OPDRACHTGEVER

MUSEUM KAAP SKIL

Periode: vanaf 18/12/2019
Jaar: 2019-2020
Locatie: Museum Kaap Skil, Texel

www.kaapskil.nl

Fotografie: Mike Bink, Synergique

Interactieve maquette

De maquette hebben we uitgerust met een interactieve applicatie die de 160 schepen heel dicht naar de bezoeker haalt. Over elk schip is de achtergrond te lezen, zijn de routes te volgen en is het mogelijk om heel dicht op het dek te kijken. Aan het einde van de tentoonstelling zoomen we in, en zijn archeologische vondsten afkomstig van de schepen te bewonderen.

Synergique heeft s’ werelds grootste maritieme maquette ter wereld opnieuw in de schijnwerpers gezet. Ze lieten zien een zéér betrouwbare en flexibele partner te zijn. De fijne samenwerking bracht ons nieuwe inzichten en ideeën wat de tentoonstelling uiteindelijk nog sterker heeft gemaakt
Pascal Arts – Afdelingshoofd Tentoonstellingen en Educatie
Digitale taalselectie

Bij binnenkomst lopen bezoekers tegen een zandwand op die context geeft over de Reede van Texel. De A-teksten in deze introductie worden geprojecteerd. De bezoeker kan kiezen of zij de tekst in het Nederlands, Engels of Duits wil lezen.

De schepen in

De tentoonstelling sluit af met de inhoud van de schepen zelf. Wisselvitrines bevatten collectie uit de schepen en een uitdagend vaarspel laat drie spelers samenwerken om een schip dat klaarligt om uit te varen te bevoorraden. In de toekomst zal hier ruimte zijn voor enkele topstukken, waaronder de 17e eeuwse jurk die in het Palmhoutwrak is gevonden.