Rigter! Live

Larger than Life

Het benefietfestival Rigter! Live wordt elk jaar georganiseerd ter nagedachtenis aan 3FM-dj Wim Rigter, die in 2004 overleed aan de gevolgen van slokdarmkanker. Alle grote namen van de Nederlandse (pop)muziek hebben de afgelopen jaren hun opwachting gemaakt om geld in te zamelen voor Kika, een stichting die fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker. Synergique ontwierp de aankleding van het evenement met schaalvergroting als terugkerend thema, en gaf daar de ondertitel aan: ‘Larger than life’.

De vormgeving ging verder dan het platte vlak en had ook een ruimtelijke en een interactieve component. Het achtergrondpatroon was de uitvergrote huid van de olifant uit het bestaande Rigter-logo en op het podium stonden een enorme leunstoel en een schemerlamp die de schaal van de hele ruimte beïnvloedden. Daarnaast ontwierpen we als onderdeel van het decorontwerp een 40 meter lange, kleurrijke slurf die het podium verbond met de zaal.

OPDRACHTGEVER

STICHTING RIGTER

Jaar: 2012 – 2013
Locatie: Patronaat, Haarlem

www.rigterlive.nl

Actie voor KiKa

Het doel van Stichting Rigter is om fondsen te werven voor kankerbestrijding en dankzij Rigter! live is er in totaal ruim €120.000 aangeboden aan KWF en zelfs €300.000 aan stichting KiKa.

Het geheugen van Rigter

In de installatie ‘Het geheugen van Rigter’ werden video’s opgenomen van bezoekers en artiesten die hun herinneringen aan Wim Rigter of aan eerdere edities van het festival wilden delen. Hier gaf de ruimtelijke vormgeving (als hersenpan) een extra dimensie aan het concept ‘geheugen’.