Reade: revalidatie/reumatologie

Animaties voor cliënten en hun naasten

Na een ongeval of heftige operatie volgt in veel gevallen een revalidatietraject. Maar revalidatie is ook belangrijk om het leven van cliënten met een chronische ziekte, zoals reuma, makkelijker te maken. Reade is een centrum dat gespecialiseerd is in alle denkbare zorg die bij reumatologie en revalidatie komt kijken. De zorgverleners van Reade stellen met hun cliënten persoonlijke revalidatietrajecten op en werken samen met hen toe naar de hoogst mogelijke kwaliteit van leven.

Om cliënten snel vertrouwd te maken met de zorg die Reade biedt, maakten we een serie laagdrempelige animaties. Hierin stelt Reade zich voor aan cliënten en legt ze de nadruk op persoonlijke aanpak en grote specialistische kennis. De animaties volgen een personage dat geconfronteerd wordt met de zorgen die bij een ziekte of letsel komt kijken, en zien daarbij hoe Reade haar ondersteunt en wat ze zelf kan doen voor haar gezondheid. De animaties zijn rustig en de informatie wordt gesproken, geschreven en in beeld weergegeven.

Opdrachtgever

READE

Jaar: 2017, 2018, 2019

www.reade.nl

“Behapbare patiëntenvoorlichting voor onze uiteenlopende doelgroepen en af van het ‘papierwerk’. Dat was ons doel. Inmiddels heeft Synergique met veel geduld en oog voor detail een eerste succesvolle vertaalslag gemaakt. Een bureau dat uitblinkt in creativiteit, flexibiliteit en net die ene stap extra zet. Daardoor zeer prettig en professioneel in de samenwerking!”
Karin Bax – Marketing & Communicatie Reade
Herkenbare figuren en objecten

De animaties voor Reade bevatten scenes uit het dagelijks leven van patiënten. Voor de doelgroep zijn de situaties daarom herkenbaar en aansprekend. Als de hoofdpersoon gezonder wil leven, bijvoorbeeld, is dat simpel en doeltreffend weergegeven.

Van spreekkamer naar huiskamer

De animaties zijn bedoeld om patiënten te helpen, door alle informatie die ze krijgen op een rij te zetten. Beeld, tekst en voice-over ondersteunen elkaar. Zo krijgen de patiënten overzicht over hun zorgproces, ontdekken ze hoe ze zelf aan hun gezondheid kunnen werken en zien ze bovendien dat ze altijd bij Reade terecht kunnen.