Digitaal jaarverslag

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland in beweging

Bij een jaarverslag van een Bibliotheek denk je niet meteen aan levendig leesmateriaal dat je onmogelijk kunt wegleggen, laat staan aan een belevenis of verwondering. De Bibliotheek Zuid-Kennemerland wilde de uitdaging aangaan door te laten zien dat de Bibliotheek veel meer is dan alleen boeken, en een jaarverslag meer dan alleen cijfers. Omdat de Bibliotheek duurzaamheid erg belangrijk vindt, vroegen ze ons om het papieren jaarverslag te vervangen door een digitale variant, met als bijkomend voordeel dat de informatie zo toegankelijker wordt voor een breed publiek.

Met behulp van een custom back-end maakten we een levendig, interactief jaarverslag vol beweging, animaties en interactiviteit. Alle informatie is aanwezig, maar door de slimme en intuïtieve interface kan de lezer snel bepalen wat hij of zij interessant vindt. Dankzij de solide back-end kan het systeem nog jaren gebruikt worden, en dat is de Bibliotheek dan ook zeker van plan.

OPDRACHTGEVER

BIBLIOTHEEK ZUID-KENNEMERLAND

Jaar: 2016, 2017

www.jaarverslagbzk.nl

technische realisatie:
De Kip en Korrel Produkties

“Met Synergique hebben we de mogelijkheid gecreëerd om gebruikers binnen het jaarverslag zelf de regie te laten voeren. De samenwerking voelde als gezamenlijk exploreren naar bijna oneindige mogelijkheden.”
Thalia Lips – Manager Marketing, Communicatie & Activiteiten
de Bibliotheek Zuid-Kennemerland
Niet alleen digitaal

Een hardcopy is voor een jaarverslag verplicht, en gebruikers kunnen daarom zelf een vereenvoudigde versie van het verslag uitprinten die on the fly wordt gegenereerd. Hierin is het kleurenschema aangepast voor een zo laag mogelijk inktverbruik.