Haal ons van zolder

300 gipsen beelden hebben je hulp nodig

Het Amsterdamse Allard Pierson Museum gaat uitbreiden. In de zalen die er na de verbouwing bij komen gaan ze hun uitgebreide collectie van ruim 300 klassieke gipsen beelden tentoonstellen. Deze zware beelden verhuis je niet zomaar (sommige passen niet eens door de deur) en het wordt daarom een grootschalige maar ook kostbare operatie. Om de kosten gedekt te krijgen is het nu mogelijk om een beeld via www.haalonsvanzolder.nl naar keuze te adopteren.

Met de adoptie neem je de verhuiskosten van je eigen beeld voor je rekening. De grootste beelden, die uiteraard ook het duurst zijn om te verhuizen, hebben we figuurlijk in stukken gehakt zodat je ze samen met andere kunstliefhebbers kunt adopteren. We hebben de beelden ook een digitaal gezicht gegeven door ze stuk voor stuk te fotograferen en hun achtergrondverhaal op te tekenen. Zo kun je een persoonlijke band met je beeld opbouwen.

OPDRACHTGEVER

ALLARD PIERSON MUSEUM, AMSTERDAM

Jaar: 2013
Locatie: Allard Pierson Museum, Amsterdam

www.haalonsvanzolder.nl

Crowdfundingfilm

Ook in de crowdfundingfilm vertellen we het verhaal van één van de beelden, in dit geval van Laocoön, de Trojaanse priester die centraal staat in de beroemde Laocoöngroep.