De Nederlandse Filmnacht

vier de Nederlandse film

De Toneelschuur tot in de kleine uurtjes vol met filmliefhebbers: de Nederlandse Filmnacht 2017 was in Haarlem een enorm succes en we zijn niet vals bescheiden als we zeggen dat we daar een mooie bijdrage aan hebben geleverd. De signage, gevelbelettering, bierviltjes en posters die we hebben verzorgd waren allemaal gebaseerd op het concept van reizen; het avontuur tegemoet zoals in de film Broers die op deze Filmnacht in prepremière ging.

Het kleurenschema en het wegmarkeringsthema kwamen terug in de signage voor de performances, dj’s en kunstenaars, de banners in de foyer en de belettering op de enorme glazen gevel van de Toneelschuur. En één ding was in ieder geval duidelijk: er waren weinig bierviltjes over de dag na de Nederlandse Filmnacht ‘17.

OPDRACHTGEVER

TONEELSCHUUR, HAARLEM

Jaar: 2017
Locatie: Toneelschuur, Haarlem

www.toneelschuur.nl

Fotografie: Kim Krijnen

Reizen

Het thema reizen komt overal in terug en de bezoeker kan dan ook overal eigen route uit stippelen.
Wijnglazen werden voertuigen, reizend over een gekleurd netwerk van speelse bierviltjes.

“Dankzij de totale vormgeving van Synergique kreeg ons hele theater een hele andere, nieuwe en frisse uitstraling.  Het hele gebouw was getransformeerd in een voor de doelgroep (20-35 jaar) zeer aantrekkelijke vorm.”
Heleen van Ham – Educatie Toneelschuur Haarlem
Wegennetwerk

De posters (en ook de bierviltjes) pasten als een wegennetwerk aan elkaar, op talloze verschillende manieren en doken overal in de Toneelschuur op. Op de gevel, in de wc, geanimeerd op de informatieschermen en als background bij de DJ’s.