Baptist

FOR A WHILE

Baptist is een band die elektronische muziek maakt, vaak met een combinatie van analoge en digitale instrumenten. Het contrast tussen deze twee was daarom ook de basis van het ontwerp van de eerste EP van de Haarlemse band Baptist getiteld ‘For A While’. Synergique maakte voor het artwork van de EP een polygone druppel en projecteerde daarop een foto. Dit beeld werd op zijn beurt weer op twee manieren gefotografeerd waardoor er zowel een digitale fotolaag als een analoge projectielaag in hetzelfde beeld aanwezig zijn. Het resultaat lijkt een digitale bewerking, maar is juist een verbeelding van een fysieke ‘analoge’ installatie.

De titel van de plaat, For A While, vormt de tweede poot van het concept. Dit korte moment vindt plaats tussen het beeld op de voorkant van de hoes en dat op de achterkant. Dit moment daardoor is niet alleen denkbeeldig, het is ook letterlijk wat er tussen de voor- en achterkant van de hoes zit: de plaat. Uiteraard bevat de hoes naast de analoge EP ook een digitaal alternatief in de vorm van een downloadcode.

OPDRACHTGEVER

BAPTIST

Jaar: 2013

www.baptistsounds.com

Live shows

Baptist is live in haar element. Een grotere uitvoering van de druppel is daarom een onderdeel van het decor waarop ook tijdens de show geprojecteerd kan worden.

Take-away

Bovendien ontwierpen we als extraatje nog een exclusieve ep-tas, om de plaat in stijl te kunnen vervoeren.