100 jaar FSI

Voor de belangen van mijnwerkers en hun families

Het FSI kwam op voor de belangen van mijnwerkers en hun gezinsleden in Limburg en werd in 1918 opgericht, precies 100 jaar geleden. FSI staat voor ‘Fonds voor Sociale Instellingen van de Staatsmijnen in Limburg’, en is nog steeds actief als belangenbehartiger van cultuur in de regio. Als jubileumgeschenk ontwikkelde het Museumplein Limburg waar Continium deel van is de tentoonstelling 100 jaar FSI.

In de tentoonstelling wordt het verhaal van 100 jaar FSI verteld in foto’s, film en objecten. Zo geeft het een beeld van de veelzijdigheid van het werk van het FSI: van oprichting van de Botanische Tuin in Kerkrade tot een concert van Cliff Richard & The Shadows. Synergique nam het grafisch ontwerp van de tentoonstelling voor haar rekening, geïnspireerd op de bestaande ruimtelijke elementen in de tentoonstelling.

OPDRACHTGEVER

CONTINIUM DISCOVERY CENTER

Periode: 14/09/2018 – 10/03/2019
Jaar: 2018/2019
Locatie: Continium Discovery Center

www.continium.nl

Fotografie: Synergique

“Synergique wist in korte tijd tekst, beeld en objecten zo samen te voegen dat ze elkaar inhoudelijk versterken. Door de vormgeving ontstond een boeiend verhaal voor zowel gezinnen als archeologie-geïnteresseerden. Een prettige en professionele samenwerking.”
Marcel de Jonge – Content-ontwikkelaar Continium
Thematische indeling

De tentoonstelling bestaat uit drie delen, ieder met een eigen thema en kleur. De thema’s zijn Werkgelegenheid, Materiële voorzieningen en Cultuur, educatie en recreatie. In de tentoonstelling staan grote, betegelde vitrines, waarop de kleur die bij ieder thema hoort is aangegeven met twee banen van gekleurde tegels. Het grid van de tegels heeft ook de grafische vormgeving geïnspireerd, het komt terug in de layout van de fotoborden en in de tentoonstellingsteksten.