Synergique

Tentoonstellingsontwerp
Filosofie

Synergique realiseert tentoonstellingen. We ontwikkelen concepten die vernieuwend zijn en tegelijkertijd mensen raken. Het verhaal staat daarbij centraal. Het verhaal dat hoort bij het thema van de tentoonstelling, maar ook het verhaal dat mensen voelen als ze onze tentoonstellingen bezoeken. We willen van elke toeschouwer een deelnemer maken door de interactie met hem of haar aan te gaan.

Om dat te bereiken koppelen we de thema’s van een tentoonstelling altijd aan menselijke ervaringen en emoties. We gaan zo ook graag abstracte of complexe materie te lijf. Door ons zelf te blijven verwonderen vinden we altijd een manier om anderen te raken. We vinden het als ontwerpers ook vanzelfsprekend dat al onze projecten een lust voor het oog zijn, want met een mooi en helder ontwerp komt informatie nog beter over.

In onze projecten schuwen we nieuwe media niet maar we gaan wel spaarzaam om met beeldschermen, want daar kijken mensen al de hele dag naar. Liever mixen we heldere animaties met projectiemapping, verstoppen we techniek met RFID, maken we uitstapjes naar augmented reality en brengen we een zandbak tot leven. We kiezen hoe dan ook altijd de juiste middelen om verdieping aan te brengen in onze tentoonstellingen zonder dat het een gimmick wordt. Soms is dat gewoon een mooi ontworpen boekje. Van papier.

Met onverwachte combinaties van technieken, materialen en ontwerpen maken we tentoonstellingen die persoonlijk zijn en die blijven boeien.

Ontmoet het team
Pepijn Borgwat

Co-owner | Creative Producer | Motion Design
Als Pepijn iets in zijn hoofd heeft, dan komt het er. Hij realiseert alles van filmproducties tot tentoonstellingen en bouwt daarbij op zijn jarenlange ervaring als motion- en interaction-designer. Samen met Peter animeert, ontwerpt en produceert hij de projecten van Synergique, projecten die ingewikkelde concepten op een heldere manier overbrengen en die altijd verwondering oproepen.

pepijn@synergique.nl | Linkedin | Twitter

Peter Paulussen

Co-owner | Graphic Design | Illustrations
Grafisch ontwerp houdt niet op bij een poster, het begint daar pas. Peter ontwerpt interactieve tentoonstellingen die van een museumbezoek een ervaring maken. Daarnaast creëert hij samen met Pepijn de heldere, aansprekende animaties die zo kenmerkend zijn voor Synergique. Hij weet hoe hij een kijker kan bereiken en ontroeren en kan zo van een jaarverslag nog een pageturner maken.

peter@synergique.nl | Linkedin

Jacinta Moons

Projectmanager
Jacinta houdt van structureren. De boodschap helder krijgen is belangrijk voor haar, of dat nu in tekst, tabel of agenda moet gebeuren. Jacinta is natuurkundige en wetenschapscommunicator. Door het managen van de projecten van Synergique vanuit Haarlem wil ze bijdragen aan het creëren van waardevolle ervaringen voor bezoekers van musea, culturele instellingen en evenementen.

jacinta@synergique.nl

Valerie Maas

Graphic Design
Valerie is altijd bezig met ontwerpen. Voor het slapengaan tekent ze een etiket voor een bevriende bierbrouwer, ’s ochtends zit al weer met fris hoofd achter haar bureau bij Synergique in Maastricht. Ze werkt het liefst aan boekontwerp en typografie waarbij ze zich laat inspireren door typografische hoogstandjes uit het verleden en haar reizen over de hele wereld. Ze geeft een moderne en eigenwijze draai aan alles wat ze maakt.

valerie@synergique.nl

Fleur Jacobs

Stagiair
Als kind wilde Fleur graag een kaboutertje worden, maar dat bleek uiteindelijk niet mogelijk. Nu doet ze de opleiding tot allround cultureel erfgoed specialist aan de Reinwardt Academie. Haar laatste semester staat in het teken van haar afstudeerstage bij Synergique in Haarlem. Tijdens haar stage ontwikkelt Fleur ruimtelijke concepten en inhoud. Voetballen is haar energiebron: met Fleur in de centrale verdediging is elk doel veilig.

fleur@synergique.nl

Werkwijze

Synergique werkt in verschillende fases toe naar een volwaardig eindresultaat. Na de briefing van onze klant komen wij met een conceptpresentatie. Wederzijds overleg en constructieve discussies leiden tot een eerste ontwerp. Op basis van feedback en besprekingen komen wij tot het tweede ontwerp. Daarna maken we de laatste aanpassingen die nog nodig zijn en presenteren ons definitieve ontwerp.

Na de ontwerpfase begeleiden we het proces naar het uiteindelijke resultaat. Samen met onze klanten zorgen wij ervoor dat alles van drukwerk tot bouw tot educatieve materialen op tijd af is en klopt. Voor elke individuele opdracht optimaliseren we het ontwerpproces zodat het bij iedereen goed past.

Synergique werkt van idee tot tentoonstelling.