Synergique

Tentoonstellingsontwerp
Filosofie

Synergique maakt tentoonstellingen. We ontwikkelen concepten die vernieuwend zijn en tegelijkertijd mensen raken. Het verhaal staat daarbij centraal. Het verhaal dat hoort bij het thema van de tentoonstelling, maar ook het verhaal dat mensen voelen als ze onze tentoonstellingen bezoeken. We willen van elke toeschouwer een deelnemer maken door de interactie met hem of haar aan te gaan.

Om dat te bereiken koppelen we de thema’s van een tentoonstelling altijd aan menselijke ervaringen en emoties. We gaan zo ook graag abstracte of complexe materie te lijf. Door ons zelf te blijven verwonderen vinden we altijd een manier om anderen te raken. We vinden het als ontwerpers ook vanzelfsprekend dat al onze projecten een lust voor het oog zijn, want met een mooi en helder ontwerp komt informatie nog beter over.

In onze projecten schuwen we nieuwe media niet maar we gaan wel spaarzaam om met beeldschermen, want daar kijken mensen al de hele dag naar. Liever mixen we heldere animaties met projectiemapping, verstoppen we techniek met RFID, maken we uitstapjes naar augmented reality en brengen we een zandbak tot leven. We kiezen hoe dan ook altijd de juiste middelen om verdieping aan te brengen in onze tentoonstellingen zonder dat het een gimmick wordt. Soms is dat gewoon een mooi ontworpen boekje. Van papier.

Met onverwachte combinaties van technieken, materialen en ontwerpen maken we tentoonstellingen die persoonlijk zijn en die blijven boeien.

Ontmoet het team
Pepijn Borgwat

Co-owner | Creative Producer | Motion Design
Als Pepijn iets in zijn hoofd heeft, dan komt het er. Hij realiseert alles van filmproducties tot tentoonstellingen en bouwt daarbij op zijn jarenlange ervaring als motion- en interaction-designer. Samen met Peter animeert, ontwerpt en produceert hij de projecten van Synergique, projecten die ingewikkelde concepten op een heldere manier overbrengen en die altijd verwondering oproepen.

pepijn@synergique.nl | Linkedin

Peter Paulussen

Co-owner | Graphic Design | Illustrations
Grafisch ontwerp houdt niet op bij een poster, het begint daar pas. Peter ontwerpt interactieve tentoonstellingen die van een museumbezoek een ervaring maken. Daarnaast creëert hij samen met Pepijn de heldere, aansprekende animaties die zo kenmerkend zijn voor Synergique. Hij weet hoe hij een kijker kan bereiken en ontroeren en kan zo van een jaarverslag nog een pageturner maken.

peter@synergique.nl | Linkedin

Valerie Maas

Graphic Design
Valerie is altijd bezig met ontwerpen. Voor het slapengaan tekent ze een etiket voor een bevriende bierbrouwer, ’s ochtends zit al weer met fris hoofd achter haar bureau bij Synergique in Maastricht. Ze werkt het liefst aan boekontwerp en typografie waarbij ze zich laat inspireren door typografische hoogstandjes uit het verleden en haar reizen over de hele wereld. Ze geeft een moderne en eigenwijze draai aan alles wat ze maakt.

valerie@synergique.nl

Tim de Groot

Animator
Vanaf zijn eerste kennismaking met animatie was Tim verkocht: niks is magischer dan stilstaand beeld tot leven te brengen. Na zijn studie aan de kunstacademie heeft hij zich verder ontwikkeld als allround animator. In zijn werk gebruikt hij verschillende technieken. Van 2D handgetekende beelden, stop-motion, cut-out en digitale effecten. Daarnaast volgt hij de nieuwste ontwikkelingen op animatiegebied op de voet. Oftewel: Tim zorgt er binnen het Synerteam voor dat onze tentoonstellingen tot leven komen.

tim@synergique.nl

Jody van Remmerden

Stagiair 
Als student Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt academie ligt mijn interesse voornamelijk bij het ontwerpen van tentoonstellingen. Hoe zorg je ervoor dat een presentatie de bezoeker echt raakt en welke stappen moeten er gezet worden om dit te bereiken? Hoe fantastisch is het dan ook dat ik als stagiaire bij Synergique een kijkje kan nemen achter de schermen en mee mag werken aan bijzondere projecten.

vacature

projectmanager / officemanager
Momenteel hebben we een vacature openstaan voor de functie van Projectmanager / Officemanager (32u/week). Ben je geïnteresseerd? De hele vacaturetekst vind je hier, reageren kan tot 13 maart 2020.

Wij hebben ge-co-creëerd met:

Co-creatie werkt! Want zodra inhoud en vorm op de juiste manier samen komen ontstaat er iets moois.
Vol trots hebben we samengewerkt met onder andere: