Vandaag wordt onze nieuwe tentoonstelling ‘Canon Anno 2020’ geopend in het @openluchtmuseum en die is straks om 11 uurlive te volgen. Link in bio!

Onder toeziend oog van minister Ingrid van Engelshoven en de pers is de herijkte Canon van Nederland, en daarmee onze nieuwe tentoonstelling ‘Canon Anno 2020’ geopend @openluchtmuseum

Veel valt er nog niet te zien, maar vandaag zijn we begonnen met de bouw van ‘CANON ANNO 2020’. Een nieuwe tentoonstelling in het @openluchtmuseum over de herijking van de Canon van Nederland. Stay tuned!

Ter vervanging van het tweespeler-touchscreen spel ‘Romeins eten’ zijn we een leuke video aan het maken die dezelfde informatie bevat, maar je dus niet hoeft aan te raken (want:🦠). Gedraaid door @kasperdebont, styling door @nicole_kroes en handstyliste (en stagiaire) Jody. Binnenkort te zien in onze nieuwe tentoonstelling #romeinenlangsderijn @rijksmuseumvanoudheden

Als de collectie wordt geplaatst is een tentoonstelling bijna af. ‘Romeinen langs de Rijn’ opent 1 juni haar deuren. Reserveer alvast je tijdslot op rmo.nl

Achter de gesloten deuren van het @stadsarchief Amsterdam is de tentoonstelling ‘Vondelingen’ zo goed als af. Ontdek binnenkort de aangrijpende verhalen van 6 weeshuiskinderen. #tentoonstelling #amsterdam #vondelingen

De tentoonstelling ‘Vondelingen’ in @stadsarchief staat te popelen om open te gaan. Kan jij ook niet wachten? Kijk hier alvast de trailer.

Met maximaal 4 man per zaal wordt er druk geplakt, gemonteerd, geprojecteerd, geschoven en… gedanst in @rijksmuseumvanoudheden. De bouw nadert zijn einde, vanaf volgende week wordt de collectie geplaatst. #romeinenlangsderijn

Voor de tentoonstelling ‘Vondelingen’ maken we animaties die het verhaal van 6 kinderen vertellen. Met teksten van Linda Maas, voice-over door Nettie Blanken en sounddesign door @matthijs.koster. Straks te zien bij @stadsarchief

De bouw van ‘Romeinen langs de Rijn’ in @rijksmuseumvanoudheden gaat rustig door. De tentoonstelling zou volgende week open gaan, dat stellen we even uit maar hij wordt er niet minder mooi om!

Achter de schermen werken we gewoon door aan mooie tentoonstellingen. Voor @rijksmuseumvanoudheden bouwen we, samen met @lozeinterieur en @orbamsterdam aan meubels en interactieve spellen voor ‘Romeinen Langs de Rijn’.

We kunnen -net als jullie- niet wachten tot de musea weer open gaan. In ieder geval staat er dan een prachtige tentoonstelling te wachten bij @stadsarchief Amsterdam. ‘Vondelingen’ wordt ondertussen in rustig tempo verder opgebouwd en ingericht.

SNRGQ ZKT PRJCTMNGR (32 uur) Synergique.nl/vacature-projectmanager (& link in bio) #vacature

Synergique groeit lekker door. Sinds vorige week heeft Tim ons team versterkt. Als animator zal hij onze tentoonstellingen nóg levendiger maken!

Samen met drukkerij Rijnja doen we een printtest in de tentoonstellingsruimte van @stadsarchief voor ‘Vondelingen’. Open vanaf 26 maart.

We hebben weer een topstudent van Reinwardt weten te strikken om stage bij ons te lopen. Jody zal tot juni bij bijna alle lopende projecten een rol vervullen. Welkom!

Eind maart opent Vondelingen bij @stadsarchief, een tentoonstelling over de aangrijpende verhalen uit het Aalmoezeniersweeshuis.

Vanaf vanmiddag is de tentoonstelling Beemstermolen, toptechniek van wereldformaat in @huis_van_hilde te bekijken. De tentoonstelling is in samenwerking met @nharchief, @provincienh en @atlasnh tot stand gekomen en te bekijken tot 13 april 2020

Vanmiddag opent de foto-tentoonstelling ‘Oud van nu’ met fotografie van @larsvandenbrink. In samenwerking met @provincienh @nharchief en @atlasnh in Paviljoen Welgelegen

Vanaf dinsdag 14 januari tot 12 april is de tentoonstelling 200 jaar Noordhollandsch kanaal te zien in het ramschip Schorpioen bij @marinemuseum, Den Helder. Deze reizende tentoonstelling is een samenwerking met @nharchief, @atlasnh en @provincienh.

Vandaag is onze nieuwste tentoonstelling Schip in Zicht geopend in @kaapskil. Kom langs (maak er gerust een weekendje van) en ontdek de verhalen van de schepen die in de 17e eeuw aan de Reede van Texel lagen.

Een kijkje achter de schermen bij @lozeinterieur. Zij zijn bezig met het bouwen van de nieuwe tentoonstelling van het @nharchief en @huis_van_hilde over het droogleggen van de Beemster, die wij ontwikkelden. Te bekijken vanaf midden januari 2020.

Vanaf 18 december opent onze nieuwste tentoonstelling ‘Schip in zicht’ in museum @kaapskil op Texel. Kom naar de grootste maritieme maquette ter wereld en ga mee op de reizen van de walvisvaarders, fluitschepen en oorlogsjachten die ooit op de Reede van Texel lagen.

We hebben met #RembrandtPrivé, de derde prijs gewonnen bij de @vrdayseurope HALO awards. We werkten hiervoor samen met @orbamsterdam om voor het @stadsarchief bij de tentoonstelling ook een AR applicatie te maken.

De AR applicatie van Rembrandt Privé, onze tentoonstelling die begin dit Rembrandtjaar bij @stadsarchief te zien was, is genomineerd voor een HALO Award. De applicatie maakten we samen met @orbamsterdam en de award wordt volgende week uitgereikt op de @vrdayseurope.

Vanmiddag opent de reizende tentoonstelling 200 jaar Noord-Hollandsch Kanaal in de Bibliotheek De Mare, Alkmaar. Te bekijken tot 6 januari, daarna reist hij door langs het kanaal naar Den Helder.

De bouw voor de tentoonstelling in @kaapskil rond de grootste maritieme maquette ter wereld is in volle gang bij @blowupsreclameobjecten. Vanaf 18 december te bekijken.

In januari 2020 opent een nieuwe tentoonstelling in @huis_van_hilde in samenwerking met @nharchief. Ben je ook benieuwd hoe de drooglegging van de Beemster in de 17e eeuw gebeurde? Vanaf 16 januari 2020 is dat te bekijken in Huis van Hilde, Castricum

Boten vrijstaand filmen @kaapskil met curator Alec op links en cameraman Kasper op rechts. #SchipInZicht!

Dit weekend is de laatste kans om te stemmen op @kaapskil bij de RAAK stimuleringsprijs 2019. Stem op een belevenis waar zicht er niet toe doet. En zorg dat bezoekers met een visuele beperking dezelfde museale ervaring krijgen als mensen die dat niet hebben. www.raakstimuleringsprijs.nl (link in bio)

Vandaag zijn de eindpresentaties van CLICKNL gefunde VR/AR projecten. samen met @stadsarchief vertellen we over de resultaten van onze tentoonstelling #RembrandtPrive.

Vanochtend maakten we foto’s voor de nieuwe huisstijl van WonenPlus samen met @jonathanvosphotography

Gisteren was de première van de documentaire ‘Wim Crouwel Modernist’ van Lex Reitsma bij Eye. Wij maakten de animaties die het verhaal van Crouwel ondersteunen. Eind september wordt de documentaire uitgezonden bij AVRO Close-up op NPO2.

Vandaag maken we foto’s van de bovenkant van de grootste maritieme maquette ter wereld samen met Studio z-as in @kaapskil

STEM NU! We hebben een concept bedacht voor museum @kaapskil, en zijn genomineerd voor de @oogfonds RAAK stimuleringsprijs, ter bevordering van toegankelijkheid voor bezoekers met een visuele beperking.Je kan nu stemmen. Stem je op ons? 🏼 link? in bio!

Duizendpoot Jacinta gaat ons helaas verlaten! Het afgelopen jaar heeft ze niet alleen onze projecten in juiste banen geleid, ze heeft nieuwsbrieven geschreven, voice-over teksten geredigeerd én een science subquiz gehost! Dat ze het komende jaar een programmeer-opleiding gaat doen verbaast dan ook niemand. Veel succes en bedankt voor je leuke tijd bij Synergique! 

Een kijkje in de archiefstukken van het Aalmoezeniers weeshuis in Amsterdam. Minnen-boeken en proces-verbalen beschrijven het verhaal van de vondelingen en wezen uit het eind van de 18e en het begin van de 19e eeuw. In het voorjaar opent de tentoonstelling in het @stadsarchief

Gisteren lieten we foto’s maken van de tentoonstelling Vrij!? door John Sondeyker bij @centreceramique

Vandaag maakten we samen met @mikebinkfotografie foto’s van de schepen op maquette bij @kaapskil

Rembrandt Privé is vandaag het featured artikel op @ddd_daily!

Deze zomer is onze reizende tentoonstelling ‘200 jaar Noordhollandsch kanaal’ van @nharchief te zien. De tentoonstelling opent 24 mei in Purmerend en reist daarna, langs het kanaal, door naar Alkmaar en Den Helder.

Vanaf volgende week is tekenstudio #StudioRMO terug van weggeweest in @rijksmuseumvanoudhedenWe leggen de laatste hand aan de bouw.

De handelsmissie Creatieve Industrie naar Berlijn, Potsdam en Brandenburg was een groot succes. We hebben veel leuke gesprekken gehad met instellingen uit Duitsland en Nederland, hebben Synergique geplugd bij Maxima en een presentatie gegeven over #rembrandtprive. Kortom: twee inspirerende dagen. #nlgermany

Vandaag openden we de tentoonstelling ‘200 Jaar Noordhollandsch Kanaal’ in het Purmerends Museum. De tentoonstelling neemt je mee langs over de ‘vergeten waterweg’ en zal zelf ook reizen. Tot oktober is hij te zien in Purmerend, daarna vaart hij door naar Alkmaar en tenslotte Den Helder. @nharchief @atlasnh @provincienh

Op 22 juni opent de tentoonstelling Vrij!? Free!? Verhalen over 75 jaar (on)vrijheid bij @centreceramique. Naast deze tentoonstelling zijn er van 2 juni tot en met 15 september tal van andere activiteiten rondom vrijheid in Maastricht.

Vandaag openden we Vrij?! In @centreceramique, Maastricht. Een tentoonstelling met verhalen over (on)vrijheid. Tot oktober te zien!

NIEUWS! Eind dit jaar gaat onze nieuwste tentoonstelling ‘De Reede van Texel en de Wereld’ open in dit prachtige museum @kaapskil, op Texel!

Samen met ShoSho en @kaapskil ontwikkelen we de storyline voor een nieuwe Reede van Texel animatie.

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Maastricht bevrijd werd, naar aanleiding hiervan is de tentoonstelling Vrij!? Free!? ontwikkeld. Wat betekent vrijheid voor jou?Aanstaande zondag 21 juli is er een rondleiding door Sjoerd Aarts in @centreceramique, Maastricht. De tentoonstelling is tot 15 september te bekijken.

Studio RMO is weer open en te zien tot augustus 2020. De tentoonstelling heeft (teken)opdrachten voor de kinderen, dus een tip voor de zomervakantie!